Tanulmányút és együttműködési megállapodás aláírása Evje og Hornnes és Mórahalom között

[2016 április] A mórahalmi küldöttség háromnapos tanulmányúton volt, ahol megismerkedtek a helyi környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás gyakorlati alkalmazásával. A szakmai programot Evje og Hornnes község vezetősége Bjorn A. Ropstad polgármester és Jens Arild Johannessen tanácsos biztosították.

A delegáció az innovatív energetikai és éghajlati megoldásokba nyert betekintést, a körút során megtekinthették a helyi két vízerőművet, a gátat, a szennyvíztisztító telepet, a biomassza legtakarékosabb alkalmazását és betekintést nyertek az innovatív hulladék kezelés folyamatába is. Emellett bemutatásra került két szakmai előadás formájában a helyi innovatív energetika és az alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz elnevezésű klíma program is.

Mind két fél nagy örömére sor került a két település közötti hivatalos együttműködési megállapodás aláírására. A hivatalos okiratot Mórahalom Város képviseletében Nógrádi Zoltán polgármester, Evje og Hornnes képviseletében pedig Bjorn A. Ropstad polgármester írta alá. Az együttműködési megállapodás biztosítja a két település jövőre néző sikeres partnerségét, amelyet mind két fél nagy örömmel vett tudomásul.

A teljes cikk
Evje og Hornnes kommune
Első bilaterális megbeszélés
Mórahalom