Tát-Tokod mintaprojekt zárórendezvény

Az eseményen részt vett Dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom megye kormánymegbízottja, Steindl Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlési alelnöke, Ruzsbaczky Tímea, aki a Norvég Nagykövetséget képviselte, Turi Lajos táti és Tóth Tivadar tokodi polgármesterek, valamint a norvég partnert, a Norwegian Institute of Bioeconomy Research-öt képviselő Csilla Farkas és Esther Bloem. Jelen voltak továbbá a Közép- és Kelet Európai Környezetvédelmi Központ munkatársai, és a projekt megvalósításában résztvevő szervezetek képviselői is.

A rendezvény házigazdája, Turi Lajos, Tát város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, és röviden összefoglalta a projekt jelentőségét a két település életében.

Ezt követően Bálint Judit,a Közép- és Kelet Európai Környezetvédelmi Központ (REC) szakértője, az EEA Grants Program menedzsere ismertette az Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz Magyarországon című, HU04 kódszámú keretprogram célkitűzéseit. A projekt táti és tokodi konkrét megvalósulásáról Parragi György tartott fotókkal gazdagon illusztrált projektoros beszámolót, majd dr. Nagy Zsuzsanna, a DHI Hungária Kft. ügyvezetője a megalkotott matematikai modellről tartott előadást. Dr. Buzás Kálmán, a projekt szakértője a klímaváltozás és a települési csapadékvíz-gazdálkodás összefüggéseit elemezte, majd Szenes Lajos, Tát korábbi polgármestere, a projekt egyik elindítója mondta el gondolatait.

A rendezvény Tóth Tivadar, Tokod Nagyközség polgármesterének záró beszédével ért véget, aki meghívta a vendégeket egy állófogadással egybekötött kötetlen eszmecserére.


A cikk forrása: Tát város honlapja